Kookworkshop Sushi en Sashimi
Ben jij ook zo’n fan van sushi en sashimi? De combinatie van verse zalm met avocado, tonijn met wasabi, krab en sojasaus? Het is een kunst op zich, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. In deze Japanse kookworkshop leer je zelf de lekkerste combinaties van sushi en sashimi te bereiden en na afloop met z’n allen gezellig aan tafel te nuttigen… Itadakimasu!
Maak uitgebreid kennis met de kunst van het sushi maken. Duik in de wereld van maki, nori, wasabi en sake en verras je familie en vrienden na afloop met de geleerde technieken.
Sushi’s zijn veel meer dan alleen maar rauwe vis en rijst. Hoewel het woord ‘sushi’ eenvoudigweg ‘rijst met azijn’ betekent, vormen ze een stijlvol onderdeel van de Japanse keuken. Sushi’s zijn ook zeer gezond. Ze bevatten weinig vet en veel voedingstoffen. Zo is zeewier rijk aan vitaminen en mineralen en vette vis, zoals zalm en makreel, een goede bron van gezonde vetzuren. Leer onder andere de volgende sushi’s maken:
- Maki sushi
- Inside-out rollen: waar de buitenkant met tempura, sesamzaad of zalmeitjes is bedekt
- Temaki sushi oftewel handrolls
- Oshi sushi: geperste blokjes vingersushi
- Sashimi: verse rauwe vis soorten