Kookclinic Aziatisch

Volg een kookclinic van de Aziatische keuken; een specifieke Thaise kookclinic of een breder palet van de Aziatische keuken… alles is mogelijk!

De Aziatische keuken is één van de meest smakelijke en gezondste ter wereld. Van pikante roerbakgroenten tot gestoomde en aromatische curry’s. De Aziatische keuken is zeer divers van de pittigste gerechten uit Maleisië en Zuid Thailand tot de lichtste en vaak meest zoutloze gerechten uit Vietnam.

Veel van de gerechten zijn gebaseerd op zetmeelrijke koolhydraten, zoals rijst of noedels. Bij rijst of noedels worden vaak veel groenten geserveerd. De Aziatische gerechten zijn rijk aan proteïne, zoals vis, kip, peulvruchten of tofu. In plaats van zout wordt een gerecht op smaak gebracht met aromatische kruiden en specerijen. De Aziaten leggen de nadruk op het behouden van de natuurlijke smaak en de vorm van het eten. Door groenten te stomen en kort te roerbakken blijven de vitaminen en mineralen behouden.

Thaise kookclinic

  • Curry pasta
  • Tom yam gung: zoetzure garnalen soep
  • Fishcakes met een oriëntale saus
  • Salade met kool, wortel, mango, cherry tomaatjes en pinda’s
  • Pad thai: gebakken noodles met groenten, garnalen en pinda’s
  • Mussaman curry met rundvlees
  • Eendecurry met gepofte cherry tomaatjes
  • Gekarameliseerde kokosnoot dumplings

Kookclinic Aziatisch

  • Krokant gebakken gamba’s in een noodle jasje met zoetzure dip
  • Dimsums gevuld met een kruidige vulling van varkensvlees en gamba’s
  • Zelfgemaakte loempia’s met een gember limoen dip
  • Krokante eend met tamarinde en sojasaus
  • Singapore crab of beef panang curry
  • Gele kokos rijst
  • Gebakken noodles met groenten