Fingerfood

Fingerfood geeft het hapje of de amuse tijdens de borrel een nieuw elan: elegant en geraffineerd, maar bij ons vooral puur en ambachtelijk bereid! Je eet dan misschien met je vingers – eventueel met behulp van een prikker, maar een absolute aanrader voor een receptie, evenement of feest.

Deze formule is een succes bij het ontvangen van gasten: mooi gepresenteerd, in glaasjes, mini schaaltjes, op amuselepels, in proefbuisjes… Fingerfood heeft van ‘eten zonder bestek’ een kunst gemaakt die zowel klein als groot verleidt met zijn leuke en gezellige kant.

Hieronder enkele ideeën van de mogelijkheden:

Fingerfood met vis

Fingerfood met vis

  • Albacore tonijn gepaneerd in sesamzaad met soja/gemberstroop en rettich
  • Kabeljauw terrine met gegeleerd met paprika coulis
  • Spiesje van blacktiger garnaal en knoflook peterseliedressing
  • Komkommer gevuld met forelmousse met zalmeitjes en aspergescheuten
  • Mousse van gerookte paling op crostini geserveerd

Fingerfood met vlees

Fingerfood met vlees

  • Lolly van eend met een rode bietengelei
  • Spiesje van truffelgehakt met crème de balsamico
  • Rouleaux van maïskip, met gezoete biet omwikkeld met katenspek met een stroopje van rode wijn
  • Salade van Peking eend met mango
  • Tartaartje van salami met roomkaas en kletskopje van Parmezaan

Vegetarische Fingerfood

Vegetarische Fingerfood

  • Geplisseerde trostomaat gemarineerd met balsamicocrème en popcorn
  • Crème van zoete aardappel met feta en gemarineerde olijfjes
  • Geitenkaas bolletjes met crumble van kruidkoek
  • Lasagne van groente met gemarineerde chippola en zongedroogde tomaat
  • Gelei van bokbier met geitenkaas, zure appel en appelbloesem